De leukste plekjes om te bezoeken in en rond Roosendaal

Waarschijnlijk zien de inwoners van Roosendaal hun eigen stad niet echt als een toeristische bestemming. Veel mensen die een stedentrip willen gaan maken zullen in eerste instantie waarschijnlijk niet aan Roosendaal denken.

Toch zijn er ieder jaar een groot aantal toeristen in de stad te vinden. Dit is niet alleen te danken aan het outlet center Rosada en het gezellige winkelcentrum. Er is ook genoeg te doen wat evenementen betreft en er zijn genoeg recreatieve gelegenheden.

Daarnaast liggen er in de omgeving van Roosendaal ook een groot aantal campings. Mensen die hier verblijven komen graag naar het centrum om er te shoppen of om heerlijk uit eten te gaan. Toch heeft Roosendaal nog veel meer te bieden.

Natuur

Ben je een natuurliefhebber dan is een bezoek aan Roosendaal zeker de moeite waard. Zeker als je van wandelen en/of fietsen houdt kan je in de omgeving van deze Brabantse stad je hart ophalen. Je kan hier genieten van prachtige bossen en een uitgestrekte heide.

Tongerlohuys

In het Tongerlohuys is het stadsmuseum gevestigd. Hier kan je de geschiedenis van Roosendaal en omgeving beleven. Aan de hand van 5 iconen kan je zien hoe Roosendaal zich door de tijd heen ontwikkeld heeft en wat er belangrijk is aan de geschiedenis van Roosendaal.

Je hebt hierbij de keuze uit twee verschillende banen. Het is ook mogelijk om hier skilessen te nemen of om je skiskills weer wat op te frissen wanneer je na lange tijd weer van plan bent om op wintersport te gaan.

Zou je graag eens een keer willen skydiven, dan kan je dit ook doen in Roosendaal. Bij Indoor Skydive Roosendaal kan je op een veilige manier leren skydiven. Wanneer je voor de optie Virtual Reality kiest wordt dit een beleving die je nooit meer vergeet.

Skiën en skydiven

Een van de redenen waarom veel wintersporters graag naar Roosendaal gaan is omdat je hier het hele jaar door kunt skiën. Net buiten de stad vind je Skidome. Hier heb je de mogelijkheid om te snowboarden of te skiën.

Karten

Liefhebbers van snelheid kunnen terecht op de kartbanen van Roosendaal. Of je nou houdt van racen of van ijskarten, het kan in Roosendaal allemaal. Bij kart centre Roosendaal kan je zowel als beginner als gevorderde karter terecht. Ijskarten doe je bij IceKart Rucphen, net buiten Roosendaal.