Welke grote trekpleisters heeft Roosendaal

In het westen van de provincie Noord-Brabant ligt Roosendaal. Dit is een middelgrote stad met ongeveer 80.000 inwoners. Omdat Roosendaal een centrale ligging heeft, wordt deze stad zowel door Nederlanders als door Belgen bezocht.

Veel dagjesmensen die Roosendaal bezoeken verblijven op een van de vele campings in de buurt van de stad. Belgische mensen brengen voornamelijk een bezoek aan Roosendaal vanwege het grote aanbod aan allerlei soorten winkels.

Tijdens de industriële revolutie heeft de gunstige ligging van de stad ervoor gezorgd dat Roosendaal zich tot een industriestad heeft kunnen ontwikkelen. Hier zijn tot op de dag van vandaag nog een groot aantal bekende merken te vinden, waaronder Liga, Philips en Red Band.

Ondertussen staan er op de plaatsen van de meeste fabrieken woningen. Omdat de economie sterk veranderd is geldt dit ook voor de stad Roosendaal. Toeristen bezoeken Roosendaal met name vanwege het grote winkelaanbod, de horeca en de aantrekkelijke omgeving.

De Markt

Een van de toeristische trekpleisters van Roosendaal is de Markt. Aan de oostkant vind je de Sint-Janskerk en het Raadhuis van Roosendaal. Dit voormalige raadhuis stamt uit de 16e eeuw. Er is nog de mogelijkheid om in dit raadhuis te trouwen.

Landgoed Visdonk

Wie naar Roosendaal gaat om van de prachtige natuur te genieten kan zijn hart ophalen bij Landgoed Visdonk. Hier is voldoende gelegenheid om naast genieten van het natuurschoon lekker sportief bezig te zijn of om heerlijk te spelen. Voor jong en oud is er bij Landgoed Visdonk genoeg te doen.

Met een totale oppervlakte van maar liefst 110 hectare bos, heidevelden en een ven. Dit ven draagt de naar Rozenven. Er groeien hier zeldzame planten zoals klokjesgentiaan en veenpluis. In de schemering is de kans groot dat je in dit gebied een ree tegenkomt.