Designer Outlet Roosendaal

Nog een reden om Roosendaal een bezoek te brengen is het Designer Outlet Center Roosendaal. Ooit begon dit shoppingcenter met de naam Rosada, die door veel Roosendalers nog steeds wordt gebruikt. Hier wordt outlet mode aangeboden van grote merken zoals Nike, Calvin Klein en Ecco.

Het grote voordeel van Designer Outlet Roosendaal is dat je hier in de omgeving meer dan voldoende parkeergelegenheid kunt vinden. Wanneer je honger krijgt tijdens het shoppen kan je terecht bij een van de horecagelegenheden. Er zijn hier mogelijkheden voor koffie met gebak maar ook voor complete maaltijden.

Roosendaal en bekende Nederlanders. Wie zijn er geboren?

Als er een plaats is waar een groot aantal bekende Nederlanders zijn geboren, dan is het wel in Roosendaal. Er zijn zowel in het verre verleden als in het heden bekende namen van mensen die in Roosendaal geboren zijn.

De vader van Fons Rademakers was een plaatselijke gemeentesecretaris. Toen Fons in 1955 een beurs kreeg voor de buitenlandse film stage in Parijs kon hij daar voldoende kennis opdoen. Bij thuiskomst hielp hij een Nederlandse filmindustrie opzetten.

Het debuut als acteur van Fons Rademakers was met de film Dorp aan de rivier. Deze film werd uitgebracht in 1958 en werd genomineerd voor een Oscar. In 1987 kreeg Rademakers een Oscar voor de film De Aanslag.

Fons Rademakers

Fons Rademakers, die voluit Alphonse Marie Rademakers heette, werd in september 1920 in Roosendaal geboren. Hij was zowel acteur als filmregisseur. Zijn eerste speelfilm werd in 1960 genomineerd voor een Oscar.

Frans Bauer

De bekende zanger François Bauer, roepnaam Frans, werd in december 1973 in Roosendaal geboren. Deze zanger is vanaf de jaren 90 populair door zijn Nederlandse levensliedjes. Behalve in Nederland is Frans Bauer ook heel succesvol in Vlaanderen.

Bij zijn geboorte heette Frans François van Dooren. Dit was de naam van zijn moeder omdat zijn ouders in die tijd nog niet met elkaar getrouwd waren. Frans werd katholiek opgevoed en hij groeide op in een woonwagen.

Al op jonge leeftijd wist Frans dat hij later zanger wilde worden. Hij werd tijdens een optreden van Koos Alberts door de zanger gevraagd om samen met hem Ik verscheurde je foto. Enkele bekende liedjes van Frans Bauer zijn Als sterren aan de hemel staan en Heb je even voor mij.

Jesse Klaver

Ook politicus Jesse Klaver is in Roosendaal geboren. Hij zag het levenslicht op 1 mei 1986. Zijn volledige naam is Jesse Feras Klaver. De moeder van Jesse is van Indonesische afkomst, zijn vader is Marokkaans. De grootouders van Jesse hebben een grote rol gespeeld bij zijn opvoeding.

Van 2006 tot 2009 was Jesse lid van de jongerenorganisatie van Groenlinks. In 2008 studeerde Jesse af aan de Avans Hogeschool. Vervolgens volgde hij aan de Universiteit van Amsterdam een master politicologie.

Jesse Klaver stelde zich in 2010 kandidaat voor Groenlinks. Uiteindelijk werd hij door de partij op de 7e plek in de kandidatenlijst gezet. Omdat de partij in dat jaar 10 zetels haalde kwam Jesse Klaver in de Tweede Kamer.